Posjetili smo izložbu ‘World of robots’ u Zagrebu

Polaznici radionice robotike udruge tehničke kulture ‘Galileo Galilei’ i osnovne škole Vladimir Nazor u pratnji svojih voditelja Ine Venier i Aleksandra Žiberta, posjetili su u Zagrebu izložbu ‘World of robots’ u Klovićevim dvorima i FER-u

Na izložbi polaznici su imali priliku vidjeti humanoidne robote, robotske igračke, transformatore, nogometne lopte na daljinski, robote za utovar, 3D printere te originalne filmske relikvije kao što su Iron Man, R2D2, Terminator, C3PO, Eve (Wall-e), zatim životinje robote pa čak i koncept robota koji hoda Marsom.

Na vremenskom zidu pratili su evoluciju robota od prvog humanoidnog robota kojeg je davne 1495.g. dizajnirao Leonardo da Vinci pa sve do najnovijeg humanoidnog robota koji koristi umjetnu inteligenciju – Maxine (2021.g).

Na FER-u polaznici su na prvoj radionici izradili i programirali svoju Lego-klackalicu koristeći se Lego Spike Prime setom, a na radionici Codey Rockya su “naučili” robote svirati, uočavati prepreke prilikom kretanja, prepoznavati boje, reagirati na zvuk i prikazivati crteže na ekranima.